Главен и одговорен уредник

Проф. Елена Џукеска,

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Северна Македонија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Почесен уредник

Проф. Маргарита Бузалковска-Алексова,

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Северна Македонија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Редакција

Проф. Жан-Жак Обер,

Универзитет во Нојшател, Швајцарија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Мирена Славова,

Универзитет „Св. Климент Охридски“, Софија, Бугарија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Бјанка Жанет Шредер,

Универзитет „Лудвиг Максимилијан“, Минхен, Германија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Елена Ермолаева,

Државен универзитет во Санкт Петерсбург, Русија,

ml304@ mail.ru, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Хозе Мигуел Хименес Делгадо,

Универзитет во Севиља, Шпанија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Доц. Андре Симоиш,

Универзитет во Лисабон, Португалија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Марија Чичева-Алексиќ,

Институт за старословенска култура, Прилеп, Северна Македонија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Шиме Демо,

Универзитет во Загреб, Хрватска,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Драгана Димитријевиќ,

Универзитет во Белград, Србија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Даниела Тошева,

Меѓународен славјански универзитет „Г. Р. Державин“,

Свети Николе – Битола, Северна Македонија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Проф. Светлана Кочовска-Стевовиќ,

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Северна Македонијa,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар на редакцијата

Слободан Танасковски, Скопје, Северна Македонија,

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Лектор за текстовите на македонски јазик

Проф. Наталија Андријевска,

Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков“,

Скопје, Северна Македонија

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Веб уредник

Владимир Сидоровски, Скопје, Северна Македонија,

Стефан Алексиќ, Скопје, Северна Македонија

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Членови на редакцијата во периодот од 2002 до 2016 година

Проф. Весна Димовска,

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Северна Македонија

Проф. Весна Томовска,

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Северна Македонија

Проф. Валериј Софрониевски,

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Северна Македонија

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com